Lo Maset de Carmeta. Tivenys, Tarragona, Catalunya 

TIVENYS

Tivenys, un lloc bonic i molt tranquil, on hi predomina la pau, el silenci, el camp i la natura. Un poble envoltat de muntanyes i camps de conreu. Geogràficament, situat entre les serres de Cardó i el Boix a l’est i el riu Ebre a l’oest. Un poblet acollidor, situat al cor de les Terres de l’Ebre, quasi al mateix centre de tres de les seves quatre comarques: a 10 minuts de Tortosa, a 30 minuts de Móra, Gandesa o d’Amposta, també a 30 minuts de les platges de l’Ampolla o de Sant Carles de la Ràpita.

Llocs per visitar de Tivenys: (ruta per anar-hi caminant)

A més del mateix poble, amb carrers molt peculiars, a Tivenys destacaríem els següents llocs per visitar:

  • La seva esglesia parroquial, que es troba al mig del poble, dedicada a Sant Miquel Arcàngel.
  • El Centre d’interpretació de la pesca fluvial situat al Recinte Firal, també dintre del poble, entre la carretera (T-301) i el canal de l’esquerra de l’Ebre.
  • Sortint del nucli urbà i creuant el pont del canal trobem el parc, amb nombrosos arbres centenaris i plantes de vistoses flors.
  • Al costat del parc estan les piscines municipals. Unes instal·lacions noves, modernes i molt espaioses que compten amb tots els equipaments.
  • Al costat del parc i les piscines tenim l’embarcador fluvial. Està situat en una zona de riu molt ampla i d’aigüies molt tranquil·les per facilitar les maniobres de les embarcacions que hi vulguin amarrar.
  • A 1,5 quilómetres del poble direcció nord-oest tenim dos punts molt destacats des del punt de vista turístic, no tan sols del municipi sinó també de la comarca. Un és la presa de l’Assut, que conforma juntament amb els seu entorn un conjunt paisatjístic molt bonic. Incorpora un área de lleure i una platja fluvial on es pot practicar la pesca i altres activitats aquàtiques. Al costat, sobre un petit turó està situat un poblat ibèric de gran valor arqueològic. Aquests dos últims punts es troben a poc més de cinc-cents metres del maset de Carmeta.

Festivitats i events que cal destacar:

  • La Festa Major dedicada a Sant Miquel Arcàngel. Se celebra a finals de setembre.
  • La Fira de les Tradicions de Tivenys i d’oficis antics. Es celebra amb la festivitat de la Mare de Déu del Pilar i en dies anteriors o posteriors al 12 d’octubre.
  • El pessebre vivent al parc. Es celebra a les Festes de Nadal i Cap d’any.
  • La Festa de Sant Antoni Abad. Festa local que es celebra el 17 de gener.

Més coses interessants de Tivenys:

Municipi de Tivenys

Des del Maset de Carmeta teniu accés ràpid a Tortosa, la capital de les Terres de l’Ebre i també a altres pobles encantadors que ens envolten com ara: Benifallet, Bítem, Xerta, Paüls, Pinell de Brai, Miravet, Rasquera…

Pobles que conserven la màgia d’allò que és autèntic, que conviden al repòs i a deixar el rellotge a casa. Pobles de les Terres de l’Ebre, amb gent treballadora, amable, “xaladora”, i que s’ofereix al visitant.

Terra de l’Ebre, on hi tenim de tot i tot molt bonic: riu, mar i muntanya. Un lloc especial on l’aigua i la natura es combinen per crear un territori ple de diversitat i bellesa. Un territori també riquíssim en paisatge, en història i en patrimoni.

Si voleu més informació, ens podeu trucar i us informarem.

Podeu contactar amb nosaltres al: 619 334 384 (Lluís)